Passeren van de guard

Om het passeren in BJJ te begrijpen, dien je eerst te begrijpen wat een guard is:

Wat is een guard?

Een guard is een positie waarbij je je lichaam gebruikt om de bewegingen van je tegenstander te beheersen. Deze positie wordt ingenomen wanneer een van de vechters zijn rug naar de grond heeft en probeert zijn tegenstander te controleren. Het is een essentiële positie binnen Brazilian Jiu-Jitsu, waarbij de nadruk ligt op het behouden van controle en het verdedigen van aanvallen. Hieruit ontstaan mogelijkheden om ook zelf weer aan te vallen. In het guard spel heb je vele varianten die we tijdens de lessen behandelen.

Wat is passeren van de guard?

Het passeren van de guard is een techniek om voorbij de benen van je tegenstander te komen als hij op de grond ligt en zijn benen en armen gebruikt om je te controleren of aan te vallen. Het doel van het passeren van de guard is om een betere positie te krijgen waar je je tegenstander kunt controleren of submitten.  Het is een essentiële vervolgstap die hiervoor nodig is.

Artikelen en informatie

Om je een idee te geven van hoe je de guard kunt passeren in bjj, hebben we hier een paar nuttige links voor je gevonden: